torstai 12. syyskuuta 2013

Vilinää De La Vidan tapaan ja uusia tuulia

Taas on kulunut viime päivityksestä aikaa. Yritän edelleenkin parantaa tapani. Nyt kun alkaa tasaantua ja vähentyä nämä menot, niin joku päivä voisi olla aikaakin kirjoitella useamminkin blogia :)

Ja tosiaan, uusi kamera on kotiutunut! Jonkin verran käytän myös vanhaa 400D, mutta nyt opetellaan käyttämään uutta kameraa. Tämä kamera siis oli lahjana ja kannustimena lukion aloittamisesta ja kamera on iskän valinta: Canon EOS 600D! Eli tosi hyvä kamera ja kiitos siitä! :) Nyt opetellaan!
Se paviaani valloitti Biitun laatikon :D
Tässä kaikessa huiskeessa tuli myös juuri ennen koulun alkua oltua isäni häissä. Onnea teille yhteiseen eloon ♥ ! Mahtavat juhlat olivat kaikkine ohjelmine!

Kaikenlaista on tapahtunut, kuten koulun alku, maatilaleiri, sitä ja tätä ja tuota.
Koulu alkoi ihan hyvin. Osa säädöksistä ja säännöistä tuntuu kauhean tarkalta, mutta jotkin asiat onneksi selvisivät paremmiksi, kuin alkuselitysten perusteella luulin.
Varsinaisesti en ole huomannut yläasteeseen verrattuna suurempaa eroa. Vaikka tietyt opettajat sanovat: "Lukiossa pitää ottaa itse vastuu omasta opiskelusta eikä kukaan pakota jne..", no itse olen saanut vähän toisenlaisen kuvan.. : "OPISKELE, KESKITY, KIRJOITA jne..."
Mutta vaikuttaa ihan mukavalta koululta sellain. Välillä on tullut tuskan hetkiä, kun Kannusta olen miettinyt, mutta edelleenkin järjellä ajateltuna se ei olisi ollut vain mahdollista. Päivät on yleensä maksimissaan 8.30-15.15,  eli ei järin pitkiä päiviä, onneksi!
Luokkakin vaikuttaa ihan mukavalta, edelleenkin olen aika erilainen ja kaikki muut, vähän syrjässä. Muutaman kaverin olen saanut, mutta meidän luokka on osittain aika ryhmiintynyt omiin ryhmiinsä tietyllä tavalla. Sanotaanko, etten ainakaan löytänyt yhtään omanhenkistä kaveria, mutta onhan se hyvä mennä oman mukavuusalueen ulkopuolellekin ja tutustua uudenlaisiinkin ihmisiin.
Nyt kun alkaa vähentyä tuo meno ja meininki, niin alkaa tasoittua myös toivottavasti kaikki muukin. Oikeastaan treenit 1-2 kertaa viikossa on ne ns. pakolliset menot.

Maatilaleiri oli oikein mukava ja miusta tuntui, että roikuin perässä jopa ärsyyntymiseen asti, kun halusin vain tutustua kaikkiin ja kaikkeen siellä Hakolan tilalla. Ihmiset ja eläimet siellä olivat supermukavia! Kerran otin perheen koiran kanssa yhteen, mutta selvittiin siitäkin pienellä hampaan iskulta ja reiällä paidassa.
Yhtenä iltana oli kauniit revontulet 


Tää maisema 









Tarkoituksenahan oli luokan ryhmäytyä. Kyllä tällä vähän oli merkitystä ja kyllähän se vähän jelppasi, mutta toisaalta vähän myös ryhmitti luokkaa enemmän. Hyvä luokkahenki meillä on, mutta jotenkin on vähän ne omat porukat missä kaikki liikkuu. Tokihan niin on vähän aina, mutta omasta mielestäni tuntuu, että nyt vielä jotenkin aiempaa enemmän. Mutta tuli tutustua luokkatovereihin enemmän kuitenkin ja sinällään mahtava viikko!
Perheen eläimistä suosikeiksi muodostuivat, ihme kyllä, länsisuomenkarjan vasikat Kukka ja Kullervo. Ihan mahtavia tyyppejä hyö olivat ja jonkin aikaa tuli vietettyäkin niiden seurassa. Kullervo oli vähän arempi yksilö, mutta kun kaverikin otti omenaa, niin toisellakin uteliaisuus voitti ja omena kelpasi hyvin :)
Niistä tuli ihan mun kavereita, kun ne kulkivat perässä ja tulivat heti aitauksen laitamille jos tulin paikalle, tietenkin herkkujen toivoissa ;)
Ensimmäisenä päivänä pusu Kukalta :3
Toinen possuista
Kullervo ja Kukka 
Kukka 
Kullervo 
Koko perhe 
Parantumassa oleva Ohdake, adoptiolapsi Kukka ja oma lapsi Kullervo
Hevoskyytiä Liekkerin malliin!
Ihanaihana kissanpentu 
Sain siitä jopa kohtalaisia kuvia :3














Tosi haikeat fiilikset jäi, kun kaikki jäi taakse takaisin Lappeenrantaan tullessa, toisaalta taas mieli virkeänä kohti viikonlopun reissua. Mahtavia tyyppejä olivat kyllä! Heidi, Matti ja Heikki jäivät erityisesti mieleen, kun heidän kanssa eniten tuli aikaa vietettyä. Mahtava reissu oli, kiitos kaikille ♥ !

Kotiin päästessä perjantaina oli suunnitelmissa jo seuraava reissu! Tällä kertaa Pyhtäälle kaninäyttelyyn.
Reissuun lähdettiin lauantaina auto täynnä tavaraa.. Vähän myöhässä ja mutkien kautta, mutta kuitenkin selviydyttiin paikalle.
Reissu oli oikein mukava ja opettavainen, tutustuin moneen uuteen ihmiseen ja sain ehkä pari kaveriakin :)
Myös estekaneihin tuli tutustuttua ja kiinnostus tätä lajia kohtaan nousi hurahtamalla! :)
Sunnuntaina oli myös oma kani näyttelyssä, pieni lapsonen. Hyvin antoi käsitellä ja näin. Sai 92p, eikä saanut palkintoja. Olen kuitenkin todella tyytyväinen pieneen :) Hillan sisko Miina sai KuMan ja oli PPK5 !! :) Onnea Miina ja Siiri!

Ai niin ja elokuussa oli myös oman yhdistyksen näyttelyt ja hyvin tuloksin selvittiin :)
Oikein yllätti! Palkintokuvat yms. tulee kun tulee..
Biitu PET 3 ja KuMa 5pisteen kohdista
Hyrrä KuMa
Lenni urosten PET 3 ja KuMa
Hippi naaraiden PET 1, Tuomarinsuosikki ja KuMa
Tirri KuMa
(Ruoste ei osallistunut)
ja
iloisia uutisia myös kasvattien suhteen! :)
Samasta näyttelystä tytöt olivat naaraiden PET 2 & PET 3 sekä KuMat molemmille! Poikasten isä taisi olla urosten PET 2, Tuomarinsuosikki ja KuMa.
Lisäksi Otta poika Jennyn luota oli käynyt pet-näyttelyssä ja oli saanut KuMan, sekä paljon kehuja :)) (ilmeisesti hieman eri kokoluokan näyttely gerbujen osalta, kuin oman yhdistyksen, koska siellä oli vain minä ja Jenni gerbuinemme :D )

Viime viikonloppuna käytiin laivalla ja oli oikein mukavaa! Ihanaa rentoutumista hyvässä seurassa 
(Ja koirat pääsivät karvoistaan)
Karvat pois 
Tää maisema 
 Sunnuntaina käytiinkin Anan kanssa ihan kaksistaan viettämässä Haukkulaakso-päivää kisaillen ja kokeillen.
Kokeilussa oli esineruutu ja rallytoko, molemmat vaikuttivat kivoilta ja koira onnistui :)
Kilpailuista:
Ensimmäiseksi oli koirakeilausta, eli oli neliö minne oli sijoiteltu määrä x pulloja jotka piti kaataa. Keskimmäisestä sai 3 pistettä, muista 1 pisteen. Itse ruutuun ei ihminen saanut mennä, mutta muuten sain ohjata haluamansa mukaan koiraa. Ana sijoittui 11pisteellä 5. :)
Kiilaamalla?
Mitä penaa?!?
Häh?
Mitä tääl pitää tehä?
Toisena lajina oli maasto speed race. Eli juostiin tietyn mittainen matka ja luokat olivat alle 50cm ja yli 50cm.
Anan aikaa en muista, mutta se sijoittui jälleen kerran 5. :)) !
Vauhtiaa!!
Kolmas laji oli monitaitokoirakisa! Ensimmäinen tehtävä oli, että koiran pitää ottaa pallo suuhun ja se pitää saada pieneen ämpäriin. Seuraavaksi koiran piti istua alustalle ja haukahtaa kolme kertaa. Sitten hypätä neljä perättäistä hyppyä suoraan eteen päin, jonka jälkeen etutassut piti laittaa valkoiseen kippoon.
Lopussa piti vielä pujoitella oranssit tötteröt ja kävellä puupalkkia pitkin. Anan aika oli jotain noin 50sek.(ihanne oli 60sek) ja virheitä 5p ylimääräisestä haukkumisesta :D
Sekä sijoitus 3. ;)
Pujoittelu
Palkilla kävelyä
Viimeinen laji oli sinkku flyball, eli normi flyball yksin suoritettuna. Meillä oli paljon kokemattomia koiria, joten sai avustaa miten tahtoi. Me mentiin Anan kanssa varman päälle hihnassa ja hyvin se menikin :)
Sijoitus oli 3. jälleen! :)

Eli yhteenvetona: Ana on maailman mahtavin monitoimikoira ♥ Niin kuin miulle tultiin sanomaankin, toiset yrittää monella koiralla eivätkä sijoitu, Ana se veti kaikista lajeista jonkun palkinnon! On se vaan niin pähee 
Ylpeänä palkintojen kera 
Tällä viikolla vielä siskolle koiria hoitamaan ja tietenkin seuranmestaruuskisat :) !

- PiKa -

Ei kommentteja: